onsdag 26. januar 2011

Gamle vinduer

Gamle, ettlags vinduer i svalegangen vi har i tilknytning til entrèen. Foreløpig er ingenting gjort her, annet enn at det som i riktig gamle dager har vært en "utedo", har blitt gjort om til klesbod...eller walk-in closet om du vil. For yttertøy vel å merke!


Vi undrer oss litt hvordan vi skal løse det i denne gangen.. Den er nemlig badstu og sommeren og fryser om vinteren. Imens vi venter på å kle om den siden av huset ute (og isolere) får vi komme på en lur løsning mht vinduene.

7 kommentarer:

 1. Kjent problem... Vi har også gamle ettlags vinduer i gangen -som en gang var svalegang. Bikkjekaldt, og denne vinteren har brus og annet som har stått i gangen FRYST. Slå den... Vi fikk nok allerede i begynnelsen av desember og hyret snekker og bestilte vinduer. Bare synd at det var et par måneders leveringstid på vinduene... -Det er jo ikke noe som er standard i det huset her. Vel, de er nok like rundt hjørnet, så det blir nok et vindusinnlegg herfra om ikke lenge også... ;)

  Silje med heklenåla... ;) hoho

  SvarSlett
 2. De er vakre da, men sikkert ikke så behagelig å leve med. Kanskje du kan bruke dem til noe annet og betille nye vinduer til verandaen din?

  SvarSlett
 3. Det er vel ikke så praktisk med sånne gamle vinduer, men du verden så pene de er =)

  SvarSlett
 4. Da skjønner jeg at du kjenner "Fru Blaa" du også. Koselig. Bor du i samme by som henne?

  Liv ;O)

  SvarSlett
 5. Nydelige vinduer du viser:) Gleder meg å følge med på restaureringen av det gamle huset!!
  ha en fin helg i solskinnet; klem Tone

  SvarSlett
 6. Hei,

  Takk for besøket hos meg :) Koselig å se nye "fjes" innom.

  Kjempeflott hus dere og har! Pga beliggenheten er det dessverre ikke mulig for oss å bo i det gamle huset vårt - ikke pr i dag, i alle fall. Ønsker at det skal kunne skje en gang i fremtiden, men det får tiden vise.
  Herlige vinduer! Vi har og gamle vinduer, fra begynnelsen av 1900-tallet, i hele huset, så kjenner til "problemet"... Jeg har vernet om dem alle til nå. Vil ikke bytte dem, selv om gubben insisterer! Men når det er kaldt ute, og varmt inne, blir alle vinduene så neduggende at vi ikke kan se ut ... Og forrige helg, da det snødde INN gjennom karmen på det ene, måtte jeg bare innse at de nok har gjort sitt. Så nye vinduer bestilles i løpet av våren, men de gamle skal fortsatt ha en misjon i huset ;)

  Renate

  SvarSlett
 7. Er det helt umulig å lage innervinduer? Her i huset sitter innervinduene i også på sommeren i flere av rommene. Men du får ikke opp temperaturen bare av å ha doble vinduer. Det må være en varmekilde. Også i nye hus vil rom som ikke har oppvarming bli veldig kalde når det er 20 kalde ute.

  SvarSlett