søndag 28. februar 2010

Skjenken ferdig..nesten..


Nå er skjenken omsider ferdigmalt, og flyttet ned der den skal stå - i spisestuen.


Vi må en tur til glassmesteren før den er helt ferdig...som dere ser mangler det et speil i det ovale området. Nå skal serviser og sølvtøy på plass!

søndag 21. februar 2010

Arvegods



Som mye annet jeg har vist frem tidligere, har jeg også arvet denne brødfjøla av oldemor Ragna. Den er godt brukt som dere ser! Nå egner den seg best som pynt på kjøkkenet.




Idag er strøk nummer to tatt på skjenk-prosjektet, håper å få tatt siste strøk i morgen. Ha en fin kveld!

fredag 19. februar 2010

Listverk








Vi har valgt å ha brede, profilerte lister, lik de orginale typene vi finner i rommene som ikke er "modernisert" på 1960-tallet. Jeg er ikke så fan av klosser og dill, liker det best plain (hvis man kan kalle profilerte lister det). Det har ikke vært klosser i dette huset heller, så da passer jo det fint!


onsdag 17. februar 2010

Vår i stua


I forrige uke var det så nydelig vær, sol snø og vakkert! Man merker at dagene blir lengre og lysere, og at behovet for farger melder seg.





Kanskje litt tidlig med påskeliljer, men de var jo så søte! Tulipaner har jeg alltid i hus på denne tida. Jeg elsker blomster!


tirsdag 16. februar 2010

Kjøkkenet vårt


Her er altså kjøkkenet vårt. Det ble malt og byttet knotter, benkeplate og plate i rustfritt stål etter at vi overtok huset. Furugulvene ble malt hvite.









Vinduet er det også vi som har satt inn etter at vi kledde om sørveggen. Etterhvert skal kjøkkenet pusses ordentlig opp og etterisoleres i gulvene, men det er ganske mange andre ting foran på prioriteringslisten her i huset...

fredag 12. februar 2010

God helg!



Det er alltid så deilig når det går mot helg, personlig er jeg aller mest glad i fredagene!





I helga skal bursdag, fastelaven, morsdag og Valentine feires! Hva er dine planer for helga?


tirsdag 9. februar 2010

Nytt rekkverk


Trappen vår er av den gode, gamle sorten. I andre etasje har det tidligere bare vært tørkeloft der vi nå har loftstue, og derfor har det bare vært noen planker til "rekkverk".




Med en liten småtass i hus, er det derfor på tide at vi omsider får det byttet...(ja, ting tar virkelig tid noen ganger).



Synes det ble ganske så bra, men gleder meg ikke akkurat veldig til malejobben!
Ha en fin tirsdagskveld!


søndag 7. februar 2010

Prosjekt skjenk

Denne skjenken hører til spisestuen, men har liksom aldri blitt malt. Hmmm.. Ting tar tid, men nå får dette bli neste lille prosjekt her i heimen.




Skjenken er i heltre eik, men er av tidligere eiere sandblåst. Synes derfor den er penest å male. Det som likevel blir fint er at strukturen i treverket kommer så godt frem. Speilet er desverre knust, så en tur til glassmesteren må vi også.