onsdag 30. september 2009

Høst

Tid for te og innetid, det er kos! Jeg er stor Ittala fan, og Mariskåla blir brukt som sukkerskål hjemme hos oss.


Som så mange andre bloggdamer der ute er jeg veldig glad i Hortensia. Vi har liksom ikke kommet til oppgradering av hagen enda, men jeg har alltid Hortensia i store krukker på terrassen om sommeren. Hvilken blomst er din favoritt?

tirsdag 29. september 2009

Nye gulv og litt til...

Her er det nye eikegulvet vårt på plass...kan bare si at vi er veldig fornøyde!

Tapeten til den ene stuen ble rotet bort på et lager i Oslo, og ankom med budbil sånn ca. to uker etter vi ble lovet. Det forsinket alt bittelitt, men men....




...resultatet ble bra! Gulvet er dekket til, siden gulvlistene skal få seg et strøk til. Åhh, gleder meg til å flytte inn!

mandag 28. september 2009

Gamle dørklinker



Siden huset vi bor i er fra 1903, er vi heldige å ha noen gamle dører og klinker bevart.
Desverre har nok mye blitt byttet ut i løpet av det glade 60-tall.
Alle dørene i 1. etasje har vi måttet bytte til nye kopier, men i 2.etasje finnes det noen fine eksemplarer som vi har beholdt. Det nederste bildet viser døren til gjesterommet, som ikke er malt eller pusset opp...enda!

torsdag 10. september 2009

Porsgrund Porselen






Tenkte jeg ville vise frem det fine kjøkkenserviset mitt, Maxi Strå fra PP.
Jeg har tre serviser til fra Porsgrund, ett av dem er arvegods fra min oldemor. God middag!

onsdag 9. september 2009

Jeg fant, jeg fant...


Fant disse gamle, flotte kassene da vi ryddet ut av krypkjelleren. Villa-mannen ville kaste, men NO, NO!

Idag fant jeg også en ny fantastisk blogg. Gleden er like stor hver gang! Sjekk ut http://myshabbychichouse.blogspot.com/

Fremgang i stuene

Noen meter med lister til tak og gulv er grunnet..


...og med god hjelp til tapetsering av en dyktig malermester...





...vises resultater ihverfall i spisestuen! Veldig fornøyd med tapetvalget. Tapeten er ganske lys, og kommer ikke så godt frem, dobbelklikk for nærmere detaljer.


fredag 4. september 2009

Loftstue, før og etter

Da vi kjøpte huset vårt, var det ikke akkurat så lekkert oppe i loftstua. Med gul furu og marineblå takbjelker var det mildt sagt ganske grusomt...


Her er resultatet etter noen liter med maling. Det orginale gulvet valgte vi å slipe ned. Det har nemlig gode, brede bord og store, gammeldagse spiker. Likevel har vi nok en litt annerledes stil her oppe enn i resten av huset. Vent å se..

torsdag 3. september 2009

Snart helg...





Lampen i gangen vår er fra danske Villa Collection, og hadde vært på ønskelisten hvertfall ett år før vi kjøpte huset. Jeg liker lyset lampen gir veldig godt, men den krever endel takhøyde.











Når det nærmer seg helg, er ingenting bedre enn å ha vakre blomster i hus, eller hva?


Jeg er spesielt glad i liljer, og hva passet vel bedre enn at denne skjønne buketten kom på døren fra mine snille kollegaer? Tusen takk!



onsdag 2. september 2009

Oppussing av stuer





Siden vi restaurerer et gammelt hus fra 1903, er det ikke bare å dra av tapeten og male litt når stuene nå står for tur.
For å oppnå dagens standard for isolasjon, bygg- og elektriske forskrifter har vi revet opp det meste. Stuene er nå godt isolerte og vinklene er, så godt det lar seg gjøre, rettet opp.



Det som er så spennende, er jo at under alle lagene skjuler det seg gamle skatter, som disse tapetene.
Nå har vi midlertidig kommet såpass langt (etter mange måneder med riving og oppbygging) at det "bare"gjenstår tapetsering, lister og legging av nytt gulv...pluss litt annet småtteri.

Kommer tilbake med nye bilder når alt er på plass, gleder meg nemlig veldig til å vise dere!

Kjøkkenglimt




Høsten er syltetid, og idag har det blitt tyttebærsyltetøy på Norgesglass. Pynter opp både i kjøleskapet og på bordet synes jeg! Gammelt hus, gamle glass..










Siden jeg synes Zaloflaske på kjøkkenbenken er litt trasig, har jeg rett og slett helt såpen over på en brukt oljeflaske fra Oliviers & Co. Praktisk med "helletut" også! Og flott på benken.


Håndsåpen er også skjult, kjekt å rydde unna ;-)



Oppdagelse


Denne vakre rosetten dukket opp da vi rev stuetakene fra 1950-tallet. Den er orginal fra husets byggeår, 1903 og skal selvsagt males og bevares. Vakker!

Velkommen!

Velkommen til Hvit Villa. Etter mange timer med inspirasjon fra andre blogger, er det min tur til å dele min interesse og begeistring for gamle hus, interiør og oppussing med dere.
Håper dere kan finne inspirasjon, eller rett og slett bare en blogg dere liker!